Ajuntament de Castell de Cabres

Església parroquial San Lorenzo

L'actual església parroquial del poble de Castell de Cabres se situa en la falda del tossal on s'assenta la població, junt amb la Plaça Major; mentres que l'església antiga, hui desapareguda, es trobava en l'antic castell, hui també desaparegut.

L'any 1763 va ser beneïda esta església, que compta amb tres naus amb tres trams a la mateixa altura, creuer, cor alt i campanar. La nau central es cobrix amb voltes vaídas i les laterals amb voltes d'aresta. Esta combinació arquitectònica és una peculiaritat poc corrent en Els Ports.

El campanar, construït de carreu, se situa als peus, en el costat de l'epístola, integrat en el temple. És una curiosa torre de planta quadrada amb el cos de campanes flanquejat per pilastres. Este campanar es remata amb una creu en la part alta.

Un dels elements distintius d'esta església és la decoració pictòrica de l'interior, de caràcter popular i vius colors, que es conserva quasi íntegrament. Els murs i voltes conserven els estucs i pintures al fresc originals. En el fris i en la part alta de les pilastres s'estenen les garlandes. En les petxines de la cúpula apareixen representats els quatre evangelistes i en les voltes els quatre doctors de l'església i les quatre virtuts cardinals.

Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 

Formulari de cerca

Site developed with Drupal